Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία για το πολυνομοσχέδιο της παιδείας


Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Άνθρακες ο θησαυρός της μεταρρύθμισης που, 6 μήνες τώρα, ευαγγελιζόταν το Υπουργείο Παιδείας. Αποσπασματικά μέτρα, χωρίς μεταξύ τους συνοχή και διαδικαστικού χαρακτήρα είναι οι πολυεξαγγελλόμενες αλλαγές στο χώρο της Εκπαίδευσης, που αφήνουν στην αβεβαιότητα όλους όσους έχουν, χρόνια τώρα, υπηρετήσει την Εκπαίδευση, είτε ως αναπληρωτές είτε ως ωρομίσθιοι.
Αναμένοντας το Σχέδιο Νόμου, για να τοποθετηθούμε και επί των συγκεκριμένων θεμάτων, η παρουσίαση της κας Υπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο, μας προδιαθέτει να κρατάμε “μικρό καλάθι”.
Δυστυχώς, η ηγεσία του Υπουργείου απέφυγε, όλο αυτό το διάστημα, τον ειλικρινή διάλογο με τους φορείς και αρνήθηκε να δει τα πραγματικά προβλήματα, που αναζητούν άμεση λύση.
Θα δώσουμε μάχη στη Βουλή για να αρθούν, όσο το δυνατόν περισσότερο, διατάξεις άδικες ή ανεφάρμοστες. Όμως, είναι αλήθεια ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι –γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί- περιμέναμε πολύ περισσότερα από το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας».