Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, μετά τη συνάντηση με τα Προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ


" Το Νέο  Σχολείο είναι μια μεγάλη αλλαγή που αφορά το τι και πως μαθαίνουμε στο σχολείο. Αφορά νέα προγράμματα, αλλαγές στις μεθόδους διδασκαλίας, νέα εργαλεία, ψηφιακό σχολείο. Το νέο σχολείο αφορά προγράμματα, υποδομές και νομοθετικές ρυθμίσεις.
Αρχίζουμε τη συζήτηση της πρώτης  νομοθετικής ρύθμισης που αφορά τους εκπαιδευτικούς ως πρωταγωνιστές της εκπαίδευσης. Αυτό σημαίνει ότι περιγράφουμε το πώς θέλουμε το νέο δάσκαλο. Με το πιστοποιητικό παιδαγωγικής επάρκειας, με την πρόσληψή του μέσω ΑΣΕΠ, με το δόκιμο εκπαιδευτικό, τη λειτουργία του σχολείου με σωστό τρόπο, ώστε ο εκπαιδευτικός να είναι στο σχολείο -και να είναι για σημαντικό χρονικό διάστημα, καθώς την επιλογή στελεχών.
Πάνω από  όλα θέλω να διαβεβαιώσω ότι το νομοσχέδιο έχει και τη μεταβατική εκείνη περίοδο που δεν πρέπει να δημιουργεί αγωνίες και φόβο στους ανθρώπους που είχαν λειτουργήσει με μια συγκεκριμένη πρότερη ρύθμιση της πολιτείας.
Η όλη προσπάθεια θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς αλλά για τον μαθητή. 
Γιατί πρώτα είναι ο μαθητής. "
Η κ. Διαμαντοπούλου εξήλθε αμετανόητη από την πρώτη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς. Κουβέντα για την ταμπακιέρα. Για να δούμε τώρα την αντίδραση των εκπαιδευτικών...