Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Διδακτική Στήριξη μόνο τα σχολεία που την χρειάζονται (κατάργηση;)

 

alt

Ρεπορτάζ:esos.gr
Σε ερώτηση του esos.gr προς την υπ. Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου εάν φέτος θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα διδακτικής στήριξης, απάντησε :


ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Θα γίνει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε συγκεκριμένες περιοχές και χώρους όπως θα ανακοινώσουμε, αλλά φέτος θα προχωρήσουμε σε μία οριζόντια υποστήριξη των μαθητών μέσα στις ψηφιακές τεχνολογίες, η οποία θα ανακοινωθεί μετά την έναρξη των σχολείων.
Σε ορισμένες περιοχές της χώρας και σε μαθήματα και σε επιμέρους μαθήματα και σε επιμέρους όπως είναι τα 800 σχολεία, όπως είναι οι ΔΕΠΟΣ, όπως είναι περιοχή όπου έχουμε παιδιά μεταναστών. Δε ζητείται παντού, γι’ αυτό και θα υπάρξει μια πλήρης καταγραφή. Θα γίνει εκεί που θα ζητηθεί και θα γίνει με συγκεκριμένο αριθμό μαθητών.
Γιατί ξεκινάμε αυτό που είπαμε πριν, ξεκινάμε με ζήτηση για πρόσθετη διδακτική στήριξη ξεκινάνε 12 παιδιά και μετά από ένα μήνα είναι 2. Θα υπάρξει πολύ συγκεκριμένος τρόπος παρακολούθησης μέσα απ’ το e-survey πλέον, όπου το κάθε σχολείο θα ενημερώνει συνεχώς, αυτός είναι ο στόχος μας, η κάρτα σχολείου, όπου κάθε σχολείο να ενημερώνει συνεχώς τα παιδιά, τα τμήματα, τη λειτουργία του.