Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Τρόφιμα και ρούχα χρειάζεται η Τήλος για τα 58 παιδιά που έφθασαν με το δουλεμπορικό από τα απέναντι παράλια. Έκκληση από τον δήμαρχο Τάσο Αλιφέρη. Όποιος θέλει να στείλει βοήθεια, μπορεί κάθε απόγευμα στις 6.30 με το Sea Star που αναχωρεί από το λιμάνι

 

tn_lathrometan_3

Έκκληση για τρόφιμα, κυρίως γάλα και ρούχα για τα 58 παιδιά ηλικίας 1 έτους έως 15 που βρίσκονται από προχθές στη Τήλο απευθύνει μέσα από το verena.gr ο δήμαρχος του νησιού Τάσος Αλιφέρης. Όπως είναι γνωστό προχθές δουλεμπορικό σκάφος που μετέφερε 123 άτομα από τα οποία τα 58 παιδιά. 19 γυναίκες και 39 άνδρες έπεσε σε ξέρα στη θαλάσσια περιοχή "Θόλος" της Τήλου με αποτέλεσμα τα βγουν στη στεριά.

Οι κάτοικοι όπως είπε ο δήμαρχος άνοιξαν μια μεγάλη αγκαλιά για τους κατατρεγμένους που έψαχναν τον παράδεισο, όπως τουλάχιστον τους είχαν υποσχεθεί οι δουλέμποροι. 80 από αυτός μένουν σε ξενοδοχεία, άλλοι σε καταλύματα ενώ κάποιοι βρίσκονται στο ιατρείο που έχουν ανάγκη ιατρικής παρακολούθησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των παράνομων μεταναστών υπάρχει ένας που κάνει θεραπεία με μεθαδόνη ενώ υπάρχουν και αρκετές γυναίκες σε κατάσταση εγκυμοσύνης. ο κ. Αλιφέρης δήλωσε στο Verena.gr ότι θα τους κρατήσουν στο νησί τους μετανάστες όσο χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία. Και έκανε έκκληση όσοι θα ήθελαν να βοηθήσουν, να στείλουν τρόφιμα, κυρίως γάλα για τα παιδιά και ρούχα. Κάθε απόγευμα αναχωρεί από το λιμάνι της Ρόδου το Sea Star και όποιος θέλει μπορεί να παραδίδει εκεί τη βοήθεια.