Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Αποχαιρετιστήριος … ανασχηματισμός! Του Προέδρου της ΝΟΔΕ Τάκη Μιχαήλου

 

tn_Sequence_5000

Κυνική ομολογία της αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου ο προαποφασισμένος εδώ και τρείς μήνες ανασχηματισμός που όλα δείχνουν ότι έγινε για να… γίνει απλώς, χωρίς να έχει εστίαση πουθενά ενώ οι “ μάχες” που πρόκειται να προκύψουν θα είναι σύντομες και πολιτικά θανατηφόρες.

Με κύριο στόχο την φίμωση των διαφορετικών απόψεων μέσα στο ίδιο του το κόμμα. Με κύριο στόχο του την δημιουργία συνενόχων στο τραγικό εγχείρημά του. Με κύριο στόχο τον αποπροσανατολισμό του κόσμου από την μεγάλη κινητοποίηση της 11ης του Σεπτέμβρη και την άρνηση της φιλοξενίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Με κύριο στόχο την προσπάθεια επικέντρωσης σε ελάσσονα ζητήματα και απομάκρυνσης του ενδιαφέροντος των πολιτών από τα μέγιστα της οικονομικής εξαθλίωσης των φτωχότερων τμημάτων του. Σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για έλευση πολυάριθμων ομάδων σωμάτων ασφαλείας που μεταφέρθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης από άλλες περιοχές της χώρας, για να αντιμετωπίσουν τις διαδηλώσεις που ήδη προγραμματίστηκαν, καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση μάλλον εργάζεται με ζέση για να αντιμετωπίσει τον λαό και όχι τα μεγάλα προβλήματα της οικονομίας που οδηγούνται σε χειρότερους δρόμους με τις οδηγίες των επικυρίαρχων ΔΝΤ- τρόικας. Εκεί που αμαχητί μας παρέδωσαν.
Τόσο εμφανής πολιτική ανακολουθία πρωθυπουργού χώρας είναι πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά. Το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα του οποίου ένθερμος υποστηρικτής ήταν, μετετράπη σε τεράστιο, δυσκίνητο και παλαιάς κοπής. Η πρωτόγνωρη επίθεση στον τ. πρωθυπουργό για την ενίσχυση με 28 δις του τραπεζικού συστήματος , μετετράπη τελικά σε πρόσθετη πριμοδότηση 25 δις. Το «λεφτά υπάρχουν» μετετράπη σε «δεν υπάρχει σάλιο» Πότε λέει αλήθειες άραγε; Τότε ή τώρα; Τέτοια υποτίμηση της νοημοσύνης του Ελληνικού λαού συναντάμε μόνο σε χώρες του τρίτου κόσμου. Κι όλα αυτά για το καλό μας. Κερασάκι στην τούρτα ο διορισμός σωτήρων υποψηφίων στην τοπική αυτοδιοίκηση που ως “πολιορκητικοί κριοί” θα εκτελούν ως πιστοί στρατιώτες άνωθεν εντολές απεμπολώντας τα κεκτημένα του τόπου μας. Εμείς τι θα κάνουμε;
Θα μείνουμε αδιάφοροι στις εξελίξεις;
Κοντός ψαλμός αλληλούια…..

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε.

Τάκης Μιχαήλου

http://www.verena.gr/nea-dodekanisoy/apoxairetistirios-%E2%80%A6-anasximatismos-toy-proedroy-tis-node-taki-mixailoy