Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο αιρετός ΚΥΣΔΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δημήτρης Καρλαύτης για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και για την νέα υποψηφιότητά του

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΛΟΓΕΣ

Για τα υπηρεσιακά Συμβούλια ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ

Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα

ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Καθηγητής ΠΕ 4 Χημικός

Υποψήφιος Αιρετός για το ΚΥΣΔΕ

Με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ

Συνάδελφε,

Από τη θέση του αιρετού του ΚΥΣΔΕ που με έταξε ο κλάδος να τον υπηρετήσω την διετία που πέρασε, αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για την επικράτηση αξιοκρατίας και διαφάνειας σε όλες τις διαδικασίες, όπως αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, μεταθέσεις, πειθαρχικά και μετατάξεις συναδέλφων, καθώς και επιλογές Στελεχών της Διοίκησης της Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα πέρσι και φέτος ικανοποιήσαμε το μεγαλύτερο αριθμό αποσπάσεων των τελευταίων χρόνων.

Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων που είχαν πραγματικά προβλήματα.

Επίσης, μέσα στο καλοκαίρι με διαδικασίες εξπρές έγιναν οι επιλογές των Διευθυντών εκπαίδευσης, αφού η υπουργός διέκοψε βίαια αυθαίρετα και πριν τη λήξη της, τη θητεία των προηγουμένων.

Με «χειρουργικές» επεμβάσεις στη διαδικασία της συνέντευξης, στις περισσότερες περιπτώσεις «εκτελέσθηκαν» οι μη ημέτεροι κομματικά υποψήφιοι που είχαν την αφέλεια να πιστέψουν τις εξαγγελίες της υπουργού περί αξιοκρατίας και διαφάνειας. Έτσι η σειρά των μετρήσιμων μορίων ανετράπη μετά την συνέντευξη και οι έσχατοι έγιναν πρώτοι. Έτσι οι κομματικά αρεστοί ανέλαβαν την διοίκηση της εκπαίδευσης.

Πιστεύω ακόμη, ότι είναι απαραίτητο λόγω αλλαγής των συνθηκών, να επανεξετάσει ο κλάδος και το θεσμικό πλαίσιο των μεταθέσεων μετά από ουσιαστικό διάλογο, ώστε η νέα ρύθμιση αφενός να διατηρεί την αντικειμενικότητα του σημερινού πλαισίου, αφετέρου να δίνει λύσεις στο ζήτημα των οργανικών θέσεων αντιμετωπίζοντας τα φαινόμενα της διάθεσης στα ΠΥΣΔΕ, των υπεραριθμιών και άλλων συσσωρευμένων προβλημάτων.

Συνάδελφε, πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε μαζί τον αγώνα, ώστε σημαντικές διαδικασίες όπως οι διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών, οι αποσπάσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, οι αποσπάσεις στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία, στα ΓΑΚ και στις Βιβλιοθήκες, να επανέλθουν στην αρμοδιότητα του ΚΥΣΔΕ. Ομοίως και στις αποσπάσεις στα ΙΕΚ, είναι απαραίτητο να υπάρχει συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου ώστε να γίνονται με διαφάνεια και κοινωνικά κριτήρια.

Συνάδελφε, ως υποψήφιος αιρετός του ΚΥΣΔΕ ζητώ με την ψήφο σου να μου δώσεις για άλλη μια φορά τη δυνατότητα να συνεχίσω τον αγώνα για την αξιοκρατία, διαφάνεια και δικαιοσύνη, μαχόμενος όπως και κατά τη διετία που πέρασε, με υπευθυνότητα, συνέπεια και ευαισθησία στο πλευρό όλων των συναδέλφων.

Τηλ. Επικοινωνίας: κιν.: 6944 653607, οικ.: - fax: 210 8021 766

KYΣΔΕ: 210 3442832

ΟΛΜΕ: 210 3318635

e-mail: karlaftisdim@yahoo.gr