Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Kαταγγελία ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών Ν. Κοζάνης

 

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν…

Αυτό φαίνεται ότι είναι το μότο της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, η οποία, πίσω από παραπλανητικά συνθήματα του τύπου «πρώτα ο μαθητής» βρίσκει την ευκαιρία να συκοφαντήσει, να ευτελίσει και να υποσκάψει το κύρος και την αξιοπρέπεια του καθηγητή.

Πολλά είναι τα παραδείγματα από την καθημερινή «δραστηριότητα» της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Μακεδονίας που επιβεβαιώνουν την αλήθεια όλων όσων γράφονται παραπάνω.

Με προφορικές εντολές και αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα εντέλλονται τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ να μετακινήσουν κατά το δοκούν καθηγητές – κυρίως ξενόγλωσσων μαθημάτων (Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής), Πληροφορικούς και Γυμναστές – από την Δ/θμια στην Α/θμια.

Ποτέ δεν τελειώνει ο κατάλογος των αναγκών της Πρωτοβάθμιας… Καθημερινά «ξεφυτρώνουν» καινούργια κενά και – χωρίς κανένα προγραμματισμό, αλλά βλέποντας και κάνοντας – μετακινούνται καθηγητές, αναστατώνονται προγράμματα και σχολεία και δημιουργείται πανικός και απογοήτευση στους συναδέλφους.

Οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ κατήγγειλαν τη διαδικασία και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση για τη διάθεση και άλλων συναδέλφων στην Α/θμια ενώ ήδη είχαν διατεθεί αρκετοί και είχαν καλυφθεί τα κενά. Στη συνέχεια, τα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΔΕ (που είναι προσωπική επιλογή της Περ/κής Δ/τριας) προχώρησαν στην τυφλή εφαρμογή των διαταγών αγνοώντας τις ανάγκες των συναδέλφων και δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα στους ίδιους και στα σχολεία.

- Αυτό είναι το «νέο σχολείο» που ευαγγελίζεται η Υπουργός και τα εντεταλμένα όργανά της; Το σχολείο που αντιμετωπίζει τους καθηγητές σαν άβουλα όντα και σαν αριθμούς και θα τους διαθέτει κατά βούληση στην Α/θμια χωρίς τη θέλησή τους;

- Ποια αξιοκρατία μπορεί να ευαγγελισθεί όταν καρατομούνται άξια και ικανά στελέχη μόνο και μόνο επειδή δεν είναι αρεστά, αλλά άριστα; ενώ επιλέγονται άτομα με λιγότερα προσόντα αλλά ημέτερα - αρεστά; Πρόσφατο παράδειγμα η διαδικασία επιλογής υποδ/ντών στο ΠΕΚ Κοζάνης, όπου με μεθόδευση δεν επιλέχθηκε ούτε για υποδιευθυντής ο έμπειρος και προσοντούχος και κατά γενική ομολογία επιτυχημένος, μέχρι τον Ιούνιο, διευθυντής του ΠΕΚ, σύμβουλος Φυσικών, δρ. Λάζαρος Χατζηλαζαρίδης, ενώ επιλέχθηκε με μεθόδευση σύμβουλος με λιγότερα προσόντα από την Καστοριά.

Καταγγέλλουμε

την απαράδεκτη στάση και συμπεριφορά της Διοίκησης που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές, αλήστου μνήμης εποχές, επειδή πιστεύουμε ότι το δημαγωγικό σύνθημα «πρώτα ο μαθητής» δεν σημαίνει απαραίτητα «τελευταίος ο καθηγητής».

ΤΟ ΔΣ

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=11681