Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Καλούν τους εκπαιδευτικούς να πληρώσουν «χαράτσι» για να πληρωθούν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών

 

Ρεπορτάζ:esos.gr

Την παρέμβαση της υπ. Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου ζητά με επιστολή  της η ΔΟΕ , προκειμένου να εξασφαλιστεί η  ομαλή μισθοδοσία των εκπαιδευτικών , διότι  Δ/νσεις και Γραφεία εκπαίδευσης καλούν τους εκπαιδευτικούς να καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ για να αγοραστούν οι βάσεις δεδομένων, ώστε να μπορέσουν να μισθοδοτηθούν κανονικά οι εκπαιδευτικοί το Δεκέμβριο από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Ειδικότερα η επιστολή της ΔΟΕ έχει ως εξής:

Θέμα: Μισθοδοσία εκπαιδευτικών από την ενιαία αρχή πληρωμών

Μετά από καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., πως Δ/νσεις και Γραφεία εκπαίδευσης καλούν τους εκπαιδευτικούς να καταβάλλουν το ποσό των 10 ευρώ για να αγοραστούν οι βάσεις δεδομένων, ώστε να μπορέσουν να μισθοδοτηθούν κανονικά οι εκπαιδευτικοί το Δεκέμβριο από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, τονίζουμε πως την αποκλειστική ευθύνη για τη μισθοδοσία του εκπαιδευτικού προσωπικού έχει η πολιτεία και καμιά πρόσθετη δαπάνη δεν μπορεί να επιβληθεί στους εκπαιδευτικούς.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σας καλεί να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες (αγορά λογισμικού, κλπ.), προκειμένου να εξασφαλιστεί η  ομαλή μισθοδοσία των εκπαιδευτικών .