Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΟΔΟΣ, 19 . 09 . 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΡΟΔΟΣ, 19 . 09 . 2011

ΘΕΜΑ: Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου καταθέτει τον προβληματισμό της για τη μη έγκαιρη επίδοση των σχολικών βιβλίων.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερων συνθηκών στις οποίες ζει ο ελληνισμός , συνθηκών που τον «τραυματίζουν» σε επίπεδο ηθικό, οικονομικό, εργασιακών σχέσεων και εργασιακής αβεβαιότητας προέκυψε επιπροσθέτως ένα επιμέρους πρόβλημα στην εκπαίδευση, η μη έγκαιρη παραλαβή των σχολικών βιβλίων.
Η μη έγκαιρη παραλαβή των βιβλίων στάθηκε η αφορμή να ασχοληθούν όλοι με τη δημόσια Παιδεία, ειδικοί και μη, ακόμη και αυτοί που συστηματικά την απαξιώνουν.
Για το ζήτημα αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση της παραλαβής των βιβλίων υπογραμμίζονται τα παρακάτω:
• Οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων έχουν μεγάλο αίσθημα ευθύνης ως προς το τι πρέπει να πράξουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.
• Η έλλειψη των σχολικών βιβλίων δυσχεραίνει την εκπαιδευτική διαδικασία όμως είναι βέβαιο πως οι καθηγητές με τις γνώσεις τους μπορούν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό αυτό το πρόβλημα που μας πήγε πολλά χρόνια πίσω.
• Το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να γίνει η αφορμή για έναν γόνιμο διάλογο που θα βελτιώσει την εικόνα της δημόσια εκπαίδευσης.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προβεί σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες ώστε τα σχολικά εγχειρίδια να αποσταλούν το συντομότερο δυνατόν σε όλες τις σχολικές μονάδες.
Ευχόμαστε στους συνάδελφους καθηγητές καλή σχολική χρονιά.
Ο πρόεδρος
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ