Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ 8 10

ΔεΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Ρόδος, 8-10-2012

Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε ώστε η ΔΑΚΕ να καταστεί πρώτη δύναμη στις εκλογές των καθηγητών στις 7 Νοεμβρίου 2012 στα υπηρεσιακά συμβούλια ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ.
Μήνυμα του προέδρου της ΔΑΚΕ καθηγητών Ν. Δωδεκανήσου Αντώνη Ρουμελιώτη:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
το επόμενο χρονικό διάστημα διεξάγονται κρίσιμες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια του κλάδου μας. Η ΔΑΚΕ υπερτονίζει την ανάγκη για συναίνεση, συνεργασία για έναν κοινό αγώνα που θα επιφέρει λύσεις στα σημαντικά προβλήματα του κλάδου μας. Όταν μιλάμε όμως για το παρόν και το μέλλον της Παιδείας, το ύψιστο δημόσιο αγαθό, οφείλουμε να είμαστε συγκεκριμένοι και σαφείς.
Για την παράταξη μας που είναι δύναμη ευθύνης και προοπτικής δεν υπάρχουν περιθώρια για σκοπιμότητες, «χρώματα», άγονες αντιπαραθέσεις, πειραματισμούς και ατομικές στρατηγικές.
Η ΔΑΚΕ όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσε με συνέπεια αγώνα για να μην περάσουν κυβερνητικές επιλογές που στόχο είχαν την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση του ρόλου του εκπαιδευτικού.
Είναι πιθανόν πολλές από τις θέσεις και τις δραστηριότητες μας να μην είναι γνωστές σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων για αυτό θέτουμε τις θέσεις μας με ξεκάθαρο τρόπο ώστε να τις κρίνετε.
Είμαστε αντίθετοι σε περαιτέρω συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων, στη σύνδεση της αξιολόγησης με το μισθό του εκπαιδευτικού, στον διευθυντή - μάνατζερ (τα σχολεία δεν είναι επιχειρήσεις), στη μεταβολή του διδακτικού ωραρίου μας. Είμαστε αντίθετοι στην άδικη αντιμετώπιση των αναπληρωτών καθηγητών τους οποίους η Πολιτεία σιωπηλώς θεωρεί εργαζόμενους δεύτερης ταχύτητας και στη μισθολογική υποβάθμιση μας. Επίσης διεκδικούμε τη μονοετή υποχρεωτική παραμονή ενός εκπαιδευτικού στην οργανική του θέση.
Είναι προφανές πως κάτω από αυτές τις συνθήκες θα έχουμε υποβάθμιση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης Οι εκπαιδευτικές ανάγκες υποτάσσονται στην οικονομική σκοπιμότητα. Συνάδελφοι ζητάμε τη στήριξή σας ώστε η ΔΑΚΕ να συνεχίσει να υπηρετεί τον κλάδο μας. Η επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στον εκπαιδευτικό, στο μαθητή, στην κοινωνία αποτελεί τον μοναδικό δρόμο, για έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα μας.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ
ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ