Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου: Οι Παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας

clip_image002ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

http://12dake.blogspot.com/

ΡΟΔΟΣ, 27/7/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ

ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ στις 26-7-2010 αναφέρει μεταξύ άλλων πως για να μην κάνει τον κατάλληλο αριθμό διορισμών το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται τόσο να αυξήσει το ωράριο εργασίας των εκπαιδευτικών όσο και να βάλει πάνω από 25 μαθητές σε κάθε τμήμα! Στην ίδια εφημερίδα πριν από ένα μήνα η κ. Διαμαντοπούλου υπόσχονταν στον ελληνικό λαό ότι θα έκανε τα δημόσια σχολεία σαν τα «καλά ιδιωτικά» (ΤΑ ΝΕΑ, 24/6/2010).

Η ασυνέπεια λόγων και έργων σε όλο της το μεγαλείο.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Διαμαντοπούλου άλλα λέει και άλλα κάνει.

Από τότε που ανέλαβε Υπουργός διαμαρτυρόταν σε κάθε ευκαιρία για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που βρήκε στο Υπουργείο της.

Έτσι, λοιπόν στο Νόμο 3833/2010, άρθρο 11, παράγραφος 8 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο διαβάζουμε:

[…] Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα […]

Ένα μόλις μήνα μετά, τον Απρίλιο, στο Νόμο 3848/2010, άρθρο 31, παράγραφο 6 η κυβέρνηση καταργεί το παραπάνω και φυσικά το καλοκαίρι προχώρησε σε σωρεία αποσπάσεων σε Υπουργείο, Υπηρεσίες κλπ.

Η κοροϊδία δεν έχει όρια.

Το μόνο που βλέπουν οι Έλληνες είναι μια κυβέρνηση να απαιτεί από τους μικρομεσαίους θυσίες χωρίς αντάλλαγμα, να μοιράζει αφειδώς υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, να εμπαίζει καθημερινά τον ελληνικό λαό και να οδηγεί το δημόσιο σχολείο σε μια απίστευτη υποβάθμιση.

Πως μπορούν, λοιπόν, οι πολίτες να εμπιστευθούν αυτή την κυβέρνηση;

Πως είναι δυνατόν, την ώρα που η κοινωνία πλήττεται άδικα και βάναυσα από μια τόσο σοβαρή κρίση, οι ίδιοι οι Υπουργοί να κάνουν ότι μπορούν για να αυτοδιαψεύδονται και μάλιστα με τρόπο πανηγυρικό;

              Ο Πρόεδρος                             Ο Γραμματέας

Κωνσταντίνος Πράπας                 Νικόλαος Καντιμοίρης