Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση του προέδρου της ΔΑΚΕ ΔΤ για το νέο μισθολόγιο

 

clip_image002ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΔΑΚΕ-ΔΤ)

ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 38, 10437 ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ.:2105285302 FAX:2105285316 E-mail:dake-d@nd.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ/ΔΤ

ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

-Αφορά την πρόταση για το νέο μισθολόγιο-

Η κυβέρνηση με νέα προπαγανδιστική παραποίηση της αλήθειας, επιχειρεί και πάλι να παραπληροφορήσει την ελληνική κοινωνία για το κόστος των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντας ακόμα και πίνακες που εγγράφονται δισεκατομμύρια που δεν αφορούν όμως τους εργαζόμενους στις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Είναι τόσο μεγάλο το πολιτικό θράσος τους που δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πουν στους ίδιους τους μισθωτούς, ότι είναι προνομιούχοι, αφού, αφενός οι αυξήσεις τους είναι σε ποσοστό οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη και σε σύγκριση με τον ιδιωτικό τομέα μεγαλύτερες κατά 40%.

Δεν λένε όμως την ουσία όπου ο μ.ο. των ετήσιων αμοιβών στην Ευρώπη είναι κοντά στα 30.000 ευρώ και στην Ελλάδα είναι κάτω από τα 14.000 ευρώ.

Δεν λένε επίσης ότι, στον ιδιωτικό τομέα, η εκμετάλλευση των εργαζομένων έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινο όριο και σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις βρίσκεται από τα όρια της φτώχειας μέχρι την εξαθλίωση, μετά και τα μέτρα που πήραν εναντίον τους.

Είναι καταφανέστατη πλέον η πορεία της νέας μισθολογικής πολιτικής που θα συγκεκριμενοποιηθεί με τον προϋπολογισμό του 2011. Εξάλλου το ότι προβλέπεται μείωση στους μισθούς για το 2011 στα 300 εκατ. ευρώ και μέχρι το 2014 θα φτάσει τα 2,7δις ευρώ, αποκαλύπτει πλήρως την αλήθεια για το τι μισθολόγιο νέο ή ενιαίο, (εξομοίωση προς τα κάτω για να επέλθει φτώχεια και εξαθλίωση στο σύνολο των εργαζόμενων, μισθωτών και μεροκαματιαρήδων, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα), θέλουν να δημιουργήσουν από το 2011 και μετά.

Είναι επίσης προκλητικά απαράδεκτη η επιχειρούμενη μεθόδευση, να διαχωρίσουν τους εργαζόμενους σε παλαιούς και νέους, προκειμένου τα μέτρα να είναι περισσότερο βάρβαρα και βίαια, τόσο στην υποβάθμιση των μισθών των νεοπροσλαμβανόμενων όσο και στην πλήρη ανατροπή της περίθαλψης και των συντάξεων τους.

Ακόμα με το πρόσχημα της βελτίωσης της παραγωγικότητας, εμπνεύστηκαν, κίνητρα με στόχο τον απόλυτο έλεγχο, την υποταγή και την κομματική εξάρτηση, για κάθε χρησιμοποίηση, αφού το κομματικό κράτος καθημερινά ισχυροποιείται και ενισχύει την παρουσία του, σε κάθε εργασιακό τομέα και σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Προφανώς η απάντηση των εργαζόμενων, στο σύνολό τους, θα είναι το νέο δυναμικό και ισχυρό όχι και σε αυτή την πρόταση που υποβαθμίζει τον λαό μας και εξαθλιώνει την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Η απεργία της 7ης Οκτωβρίου που έχει προκηρύξει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30π.μ., στην Πλατεία Κλαυθμώνος, θα είναι άλλη μια μεγάλη απάντηση στην κυβέρνηση, άλλη μια ισχυρή προσπάθεια ανατροπής της πολιτικής του μνημονίου που υπέγραψε ερήμην του λαού μας η Κυβέρνηση με την Τρόικα.-