Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Ε. Βόζεμπεργκ: Σύγχυση δημιουργούν σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους οι αντικρουόμενες πληροφορίες και δηλώσεις για την κατάργηση ή όχι της βάσης του 10

Η Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κα Ελίζα Βόζεμπεργκ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο «διαγκωνισμός» της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζεται με θύματα, αυτή τη φορά, τους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ένα μήνα πριν από την έναρξη των εξετάσεων οι αντικρουόμενες πληροφορίες και δηλώσεις Υπουργού και Υφυπουργού για την κατάργηση ή όχι της βάσης του 10, μόνο σύγχυση δημιουργούν σε εκατοντάδες χιλιάδες υποψηφίους, που έχουν να παλέψουν, όχι μόνο με τα εξεταζόμενα μαθήματα, αλλά και με την αβεβαιότητα για τις επιλογές τους. Επιτέλους, οι πολιτικές επιδιώξεις και οι προσωπικές φιλοδοξίες των πολιτικών στελεχών δεν μπορεί να «χρησιμοποιούν» ως διελκυστίνδα τον αγώνα για το μέλλον των νέων μας. Εάν οι αρμόδιοι πολιτικοί στο Υπουργείο Παιδείας αδυνατούν να συνεργαστούν, ο πρωθυπουργός οφείλει να βάλει τάξη».