Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία


"...Βρισκόμαστε στην καρδιά της πιο μεγάλης κρίσης που γνώρισε ο τόπος για μια γενιά τουλάχιστον. Αγωνιζόμαστε να κρατήσουμε τη χώρα όρθια. Και τη στιγμή αυτή – τη στιγμή της υπέρτατης μάχης για τον τόπο - δεν συγχωρείται καμιά παραφωνία. Τελεία και παύλα.
Έχουμε, για το καλό του τόπου, πολλή δουλειά μπροστά μας, για να μας κρατάνε πίσω τέτοιες νοοτροπίες και συμπεριφορές.
Άλλωστε, η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων, και μάλιστα της Κ.Ε., δεν προσφέρεται ούτε για ανώφελες εσωστρεφείς κουβεντούλες, ούτε ως ευκαιρία «νομής» κομματικής εξουσίας.
Εκτός αν κάποιοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
Τα ζητήματα αυτά έχουν λυθεί με τρόπο σαφή και αδιαμφισβήτητο, με την πρόσφατη πανηγυρική ετυμηγορία των 800.000 μελών του κόμματός μας.
Και η απόφαση αυτή είναι πανίσχυρη και αδιαπραγμάτευτη!
Η δημοκρατική λειτουργία των κομματικών οργάνων και η συγκροτημένη πορεία του κόμματος προς την Αναγέννησή του αποτελούν υπόθεση πολιτικής ευθύνης και συνέπειας, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας.
Γιατί έχουμε υποχρέωση να ενισχύσουμε στα μάτια του ελληνικού λαού το κύρος και την αξιοπιστία του κόμματός μας, ως παράγοντα πολιτικής σταθερότητας και κυβερνητικής ευθύνης.
Εγώ αυτή την εντολή πήρα από σας.
Αυτή την εντολή θα εκτελέσω.
Δεν μπορούμε, βέβαια, να υποχρεώσουμε κάποιον να ανταποκριθεί σε αυτό το κάλεσμα, αν δεν το θέλει. Αλλά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να διασύρει τις δημοκρατικές μας διαδικασίες και να προσβάλλει τα όργανα του κόμματος.
Την ευαισθησία στην κρίση την αποδείξαμε και την αποδεικνύουμε κάθε μέρα.
Όταν έπρεπε βάλαμε πλάτη.
Δώσαμε τις μάχες μας στην Ευρώπη και στηρίζουμε την Πατρίδα μας.
Και κάτι ακόμα: Θέλω επίσης, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσω, πώς συνεργοί σε έξω-θεσμικές λύσεις που συχνά-πυκνά ακούγονται τον τελευταίο καιρό, δεν θα γίνουμε.
Η πορεία του κόμματος προς την Αναγέννηση δεν πρόκειται να ανακοπεί..."

Η χώρα δέχεται επιθέσεις από παντού, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί στο παγόβουνο σαν τον Τιτανικό, οι πολίτες υποφέρουν, η ανεργία καλπάζει, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μια πίσω από την άλλη. Η εικόνα μιας αδύναμης, αλληλοσπαρασσόμενης αντιπολίτευσης οδηγεί τους ψηφοφόρους μας σε απελπισία, την κυβέρνηση σε αλαζονικές συμπεριφορές και τον τόπο στην καταστροφή. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί τη μόνη ελπίδα της Ελλάδας μέσα σ' αυτή τη λαίλαπα. Γι' αυτό πρέπει άμεσα όλοι μας να συνταχθούμε  δίπλα στον αρχηγό.  Οι νεοδημοκράτες έχουν δώσει ισχυρή εντολή στον Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει μπροστά. Αντώνη, προχώρα δυναμικά !! Είμαστε όλοι δίπλα σου !!