Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Σαμαράς: Η Ελλάδα χτυπήθηκε από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ


"...Η Ελλάδα επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας χτυπήθηκε από τη διεθνή οικονομική κρίση. Χτυπήθηκε, αλλά δεν γονάτισε. Κι ύστερα χτυπήθηκε από μια άλλη κρίση, από τη λαίλαπα ΠΑΣΟΚ:
- Που υποσχέθηκε προεκλογικά στους πάντες τα πάντα.
- Και μόλις ανέλαβε διόγκωσε τα ελλείμματα με τους ερασιτεχνισμούς, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά του.
- Ύστερα άφησε τα ελλείμματα να διογκωθούν ακόμα περισσότερο με την αβουλία του.
- Ύστερα τα φούσκωσε ακόμα περισσότερο με μεθόδους «δημιουργικής λογιστικής».
- Κι ύστερα ήλθαν οι επιθέσεις των κερδοσκόπων στις διεθνείς αγορές, κι αναγκάστηκε να δανειστεί με τοκογλυφικά επιτόκια, διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τα ελλείμματα των επόμενων ετών.
- Κι ύστερα άρχισε, τη μία να φλερτάρει με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την άλλη να το αποκηρύσσει, την μια να ζητάει «πιστόλι» για να απειλήσει τους κερδοσκόπους, την άλλη να προεξοφλεί ότι θα καταφύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που ως λίγο πριν αποκήρυσσε, την άλλη να πανηγυρίζει για το «μηχανισμό ευρωπαϊκής στήριξης», την άλλη να ζητάει την αλλαγή του, την άλλη να διαψεύδει ότι ζήτησε την αλλαγή του. Και τα spreads , εν τω μεταξύ, ανεβαίνουν συνεχώς…
Τελικά η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να πάρει μέτρα, που περισσότερο πνίγουν την οικονομία, παρά μειώνουν τα ελλείμματα.
Κι όλοι ομολογούν πλέον, αυτό για το οποίο από την αρχή προειδοποίησε η Νέα Δημοκρατία: ότι κινδυνεύουμε να μπούμε σε ένα φαύλο κύκλο, όπου τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση προκαλούν ύφεση, κι η ύφεση φέρνει λιγότερα δημόσια έσοδα, κι άρα παραμένουν υψηλά τα ελλείμματα, και θα χρειαστούν νέα μέτρα, που θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση…
Αυτό το φαύλο κύκλο - ύφεσης, υψηλών ελλειμμάτων και θυσιών χωρίς προοπτική και χωρίς τέλος - δεν τον προκάλεσε η Νέα Δημοκρατία. Τον προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ..."