Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από ΟΛΜΕ στα Προπύλαια και ΠΟΕ-ΟΤΑ στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει το απόγευμα στα Προπύλαια το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ. Η συγκέντρωση γίνεται προκειμένου να «ακυρωθούν τα μέτρα της κυβέρνησης εναντίον της περικοπής μισθών συντάξεων» και για να εκφρασθεί η αντίθεση των εκπαιδευτικών στο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά και στο πρόγραμμα σταθερότητας.
  Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το Σωματείο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πραγματοποιήσει στα γραφεία της ΤΕΔΚΝΑ στις 11 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας για τη μείωση του εισοδήματός τους, μετά τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
  Κλειστές εν τω μεταξύ θα παραμείνουν σήμερα οι υπηρεσίες των δήμων της Αττικής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την περικοπή της τακτικής επιχορήγησης του Κράτους που αφορά στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστές, πλην της υπηρεσίας καθαριότητας, οι οικονομικοί πόροι της οποίας προέρχονται από τα χρήματα των δημοτών. Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχει ο δήμος Πειραιά.Ο δήμος Αθηναίων, με ανακοίνωσή του, στέκεται αλληλέγγυος στον αγώνα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο δικαίωμα της δουλειάς και απέναντι στην όποια προσπάθεια απαξίωσης των ΟΤΑ. Ενώνει τη φωνή του με τους άλλους Δήμους της Αττικής και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος σήμερα το μεσημέρι.
  Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ-ΟΤΑ), σε συνέχεια της απόφασης των Γενικών Συμβουλίων της, που έγιναν στις 16 και 31 Μαρτίου, προσδιόρισε τον τρόπο συνέχισης των παρεμβάσεων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απέναντι στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αποφασίστηκε:
-Η προκήρυξη στάσης εργασίας τις τέσσερις τελευταίες ώρες του ωραρίου (11.00 – 15.00) την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010. Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Αριστοτέλους 17).
-Να ορισθεί η Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010, ημέρα συμβολικής κατάληψης των δημαρχείων των πρωτευουσών των Νομών και των ΟΤΑ των μεγάλων αστικών κέντρων (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλος, Πάτρα κ.α.). Η συμβολική κατάληψη θα διαρκέσει δύο ώρες (10.00 – 12.00), προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις των μέτρων στο εισόδημα των εργαζομένων.
-Να προγραμματιστούν, με ευθύνη της Εκτελεστικής Επιτροπής, συμβολικές καταλήψεις δημόσιων κτηρίων (Υπουργείων κ.λπ.) για να προβληθεί η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.