Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Πολιτική νίκη της ΝΔ και προσωπική δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά


Την Πέμπτη 8/4/2010 ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, στην αρμόδια Επιτροπή επί των Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών υποχρεώθηκε, κάτω από την ασφυκτική πίεση της Νέας Δημοκρατίας, να αποσύρει, να καταργήσει τη διάταξη για την παρακράτηση του 8%. Ταυτόχρονα, τροποποίησε, άλλαξε, βελτίωσε μια σειρά από άλλες διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις προτάσεις που είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.
Ιδιαιτέρως, η απόσυρση της απαράδεκτης διάταξης για την παρακράτηση του 8% αποτελεί μεγάλη πολιτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπική δικαίωση του Προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά, ο οποίος είχε πάρει πάνω του αυτή την υπόθεση.
Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να πιέζει την κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι το φορολογικό νομοσχέδιο, αν δεν βελτιωθεί, αν δεν αλλάξουν αρκετές ακόμη διατάξεις του, θα στεγνώσει την Αγορά και από το τελευταίο ευρώ.
Και αυτό που χρειάζεται η Αγορά σήμερα, δεν είναι περισσότερη ασφυξία. Είναι μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας για να μπορέσει η Ελληνική οικονομία να σταθεί όρθια, να μπορέσουμε να αποφύγουμε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας, να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας στην Ελλάδα ».