Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΠΜ | Δευτέρα, 26 Απριλίου, 7:30 μ.μ. στους Τρεις Μύλους στο Μαντράκι.



Στις 26 Απριλίου 1986, με την έκρηξη του  αντιδραστήρα 4 στον πυρηνικό σταθμό του  Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας, ολόκληρο σχεδόν το βόρειο ημισφαίριο της Γης δέχθηκε ραδιενέργεια που αντιστοιχούσε σε 1.000 φορές περισσότερη από αυτήν που ακολούθησε τον βομβαρδισμό της Χιροσίμα, μία επίθεση που κανείς δεν τολμούσε να προβλέψει.
--
Δείτε περισσότερα για την σχετική ανοιχτή συναυλία
--
Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά και ενώ  οι επιπτώσεις από εκείνη την καταστροφή εξακολουθούν να υφίστανται και να επηρεάζουν την υγεία εκατομμυρίων πολιτών, το περιβάλλον και την οικονομία των χωρών που επλήγησαν, βιώνουμε μιά πρωτοφανή προσπάθεια χειραγώγησης της Κοινής Γνώμης, ώστε να παρουσιαστεί η πυρηνική ενέργεια  ως απάντηση στην υπερθέρμανση του Πλανήτη και  την κλιματική αλλαγή. Οι ίδιες δυνάμεις που στο βωμό του κέρδους οδήγησαν στην αλόγιστη χρήση των ορυκτών καυσίμων και έχουν την κύρια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, επιχειρούν να αυξήσουν τη γεωπολιτική και οικονομική τους θέση με την ενίσχυση της πυρηνικής βιομηχανίας.
Με αφορμή τη θλιβερή επέτειο  της καταστροφής στο Τσερνόμπιλ, το Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου και το Διεθνές Δίκτυο Mediterranean No Nuclear Neighborhood-MN3  οργανώνουν την Δευτέρα 26 Απριλίου στις 7.30 το βράδι μια ανοιχτή συναυλία  στο μώλο των Μύλων στο Μαντράκι. Συμμετέχουν φιλικά  τα συγκροτήματα: Moodswings, Looney Tunes Band, Luis+Zaf, Fourffart, Τσίρκο Μπάχαλο. Παράλληλα θα γίνουν και τα εγκαίνια των γραφείων του Αντιπυρηνικού Παρατηρητηρίου Μεσογείου, που στεγάζονται στον 3ο μύλο.
Καλούμε όλους τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, νέες και νέους της  Ρόδου να δώσουν το παρόν.  Είναι  το χρέος που έχουμε στις επόμενες γενιές για να διασφαλίσουμε την ίδια τους την ύπαρξη. Ας βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια.