Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Βουλή: Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας στην αρμόδια επιτροπή


Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού και την καθιέρωση κανόνων αξιοκρατίας.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως το νομοσχέδιο πραγματοποιεί την «επανάσταση του αυτονόητου», σημειώνοντας πως «στο σύνολό της, η συμμετοχή των βουλευτών αγκαλιάζει και υποστηρίζει τη λογική αυτή».
Στη διάρκεια της ακρόασης των ενδιαφερομένων φορέων, στην πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Δημήτριος Πεππές, εξέφρασε τη ριζική αντίθεση της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο, ζητώντας την απόσυρσή του. Υποστήριξε ωστόσο πως «οι εκπαιδευτικοί είναι οι τελευταίοι που θα έρθουν σε σύγκρουση με τους μαθητές τους».
«Εμείς είπαμε ότι ερχόμαστε να αντιδράσουμε σε ένα σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε 20 μέρες πριν τις εξετάσεις και αισθανθήκαμε, όχι ότι εκβιάζουμε εμείς τους μαθητές μας, αλλά ότι εκβιαζόμαστε επειδή έχουμε τις εξετάσεις να μην αντιδράσουμε», ανέφερε.
«Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο। Επειδή το Δ।Σ. της ΟΛΜΕ έχει την ευθύνη του και επειδή δεν θέλουμε να είναι οι μαθητές αυτοί που θα την πληρώσουν, στην χθεσινή μας απόφαση, η εισήγησή μας είναι να μην υπάρχει καμία απεργιακή κινητοποίηση για τις εξετάσεις. Θα πάμε σε κινητοποιήσεις μαζί με όλους τους εργαζόμενους, για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την επίθεση που γίνεται στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων όλης της χώρας», πρόσθεσε.
Ο Αγώνας δεν τελείωσε.Μόλις τώρα ξεκινάει.Όλοι στις Συνελεύσεις και τις Απεργίες μέχρι τη μεγάλη ανατροπή