Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Δελτίο τύπου ΝΟΔΕ


Με επιτυχία σφραγίστηκαν οι Δημοτικές Συνελεύσεις που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στους Δήμους Αφάντου, Αρχαγγέλου, Ιαλυσού και Καλλιθέας ενόψει της Προσυνεδριακής Συνδιάσκεψης για τον Τουρισμό, ενώ στις 7.30 σήμερα το απόγευμα, πραγματοποιείται η συγκέντρωση στελεχών της ΝΟΔΕ στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Ακταίον» στο δήμο Ροδίων.
Ειδικά στις κατά τόπους Συνελεύσεις, τα τοπικά μέλη και οι φίλοι του κόμματος, παραδέχθηκαν ότι είχαν να γίνουν τέτοιες συγκεντρώσεις μελών, εδώ και πολύ καιρό. Οι διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία της Βουλευτού Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μίκας Ιατρίδη, κλιμακίου από την Αθήνα και συγκεκριμένα, στελεχών της Γραμματείας Οργανωτικού με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Γραμματέα Οργανωτικού Γεωργίου Λουλουδάκη και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Χρήστο Κασαλιά, τον Τομεάρχη Ρόδου Νίκου Μπακογιάννη, της τομεάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνας Αδαμοπούλου, του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Χαράλαμπου Κόκκινου και πλήθους στελεχών και μελών του κόμματος.
Αναπτύχθηκαν απόψεις, τόσο για την υποδοχή του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, όσο για θέματα οργανωτικά ενόψει Συνεδρίου και εκλογών στις 30 Μαϊου 2010, για τις Τοπικές και Νομαρχιακές Επιτροπές. Επίσης, τέθηκαν προτάσεις για την διεξαγωγή του Προσυνεδρίου του κόμματος με θέμα τον Τουρισμό, καθώς η Ρόδος χαρακτηρίζεται από την οικονομία της συγκεκριμένης μορφής. Ως γνωστόν, οι κατά τόπους Προσυνεδριακές Συνδιασκέψεις της Νέας Δημοκρατίας στην περιφερειακή Ελλάδα, διέπονται από θεματικές ενότητες που αφορούν άμεσα στην οικονομία και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Ο παγκόσμιος ανταγωνισμός πρωταγωνιστεί, απειλώντας τα τελευταία χρόνια κλασσικούς τουριστικούς προορισμούς και ο προβληματισμός για την ανανέωση του προϊόντος, αποτελεί καθημερινό θέμα συζήτησης στους τουριστικούς κύκλους.
Η Νέα Δημοκρατία, αποδεικνύοντας ότι προβληματίζεται ιδιαίτερα και έντονα, προχωρά σε διοργάνωση προσυνεδριακής συνδιάσκεψης με θέμα τον Τουρισμό. Και επειδή η «καρδιά του τουρισμού χτυπά στη Ρόδο», ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε τον τόπο αυτό, προκειμένου να αναλυθεί από τους αρμόδιους τοπικούς παράγοντες το συγκεκριμένο ζήτημα.
Θα συζητηθεί η υφιστάμενη κατάσταση που βιώνει ο τόπος με την οικονομική κρίση και οι τρόποι ανανέωσης του τοπικού μας προϊόντος, με το δεδομένο ότι οι προορισμοί διακοπών έχουν διευρυνθεί, κερδίζει καθημερινά έδαφος ο τουρισμός εναλλακτικής και θεματικής μορφής που λειτουργεί προσθετικά σε αυτόν της μαζικής προσέλευσης, επομένως θα πρέπει άμεσα να αλλάξει και ο τρόπος προσέλκυσης των επισκεπτών μας.
Στην προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του Τουρισμού υπό την προεδρία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 28 Απριλίου στις 4.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rodos Palace, οι παριστάμενοι θα έχουν την ευκαιρία, μέσα από εκτενή συζήτηση εξειδικευμένων φορέων, να παρακολουθήσουν τα υφιστάμενα προβλήματα, τους τρόπους επίλυσης αυτών, η εξέλιξη της πορείας του τουρισμού και η ανάγκη εφαρμογής προγράμματος διευρυμένης προβολής, βασισμένης σε συγκεκριμένη στρατηγική.
Η επιτυχία του Συνεδρίου θεωρείται σημαντική στην κρίσιμη αυτή φάση της οικονομικής ύφεσης, καθώς θα διεξαχθούν συμπεράσματα χρήσιμα και καθοριστικής σημασίας για τα τουριστικά δρώμενα του τόπου μας.