Παρασκευή, 30 Απριλίου 2010

"δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ" - Η προκήρυξη του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά


ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
ΝΟΜ/ΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΔΩΔ/ΣΟΥ
2010
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι,
Η 1η Μάη 2010 αποκτά ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο για τους εργαζόμενους και γενικότερα για τις κοινωνίες και τους λαούς που υφίστανται τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και μιας ολομέτωπης επίθεσης στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα. Δουλειές, μισθοί, συντάξεις μπαίνουν στη κλίνη του προκρούστη των περικοπών και των ανατροπών.
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ – ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΝΙΚΗ
Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε απευθύνουμε προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για έναν κόσμο δικαιότερο, ειρηνικό, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση. Για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλλει σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο Νεοφιλελευθερισμό, ο οποίος δημιούργησε την κρίση και τώρα ζητά τα ρέστα, επιχειρώντας να καταργήσει όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήσαμε τα τελευταία 100 χρόνια!
Η κυβέρνηση κάτω από το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους υιοθετεί και νομοθετεί άδικες, αντεργατικές και αντικοινωνικές πολιτικές, υποκύπτοντας στον εκβιασμό των «αγορών», των «δανειστών» και των Ευρωπαίων μονεταριστών.
Οι εργαζόμενοι της χώρας μας είναι σε θέση μάχης, ώστε να αποκρούσουν αυτές τις συνταγές της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, των ανατροπών των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, την υποταγή της χώρας στα «θέλω» και στις απαιτήσεις των αγορών, στα συμφέροντα των ισχυρών της Ε. Ένωσης, των εργοδοτών και του Δ.Ν.Τ
Ενώ είναι γνωστό ότι για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας, την εκτόξευση των εισαγωγών, το τεράστιο χρέος και τα ελλείμματα στα Ταμεία, δεν ευθύνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, οι απλοί άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης, ωστόσο αυτοί στοχοποιούνται και από αυτούς ζητείται να κάνουν ΘΥΣΙΕΣ και περικοπές !
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ
Κατηγορηματικά αυτές τις παράλογες αντεργατικές και αντικοινωνικές συνταγές, που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, εξαθλιώνουν την κοινωνία, διευρύνουν την ύφεση και την κρίση. Αυτές είναι καταστροφικές συνταγές και ψευτοεπιχειρήματα, ότι για να σωθεί η χώρα πρέπει να ακυρωθούν τα εργατικά δικαιώματα! Αυτά που πρέπει να ακυρωθούν είναι τα εργοδοτικά προνόμια.
Οι εργαζόμενοι οι απλοί πολίτες του μόχθου, οι Νέοι, οι Συνταξιούχοι, οι Άνεργοι, το σύνολο της κοινωνίας απαιτούν και διεκδικούν μια διαφορετική πολιτική, που θα έχει στο επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ΑΝΑΓΚΕΣ του και όχι τις ΑΓΟΡΕΣ και τα ΚΕΡΔΗ. Απαιτούν και διεκδικούν μια Ευρώπη των Πολιτών και όχι των Τραπεζιτών και των Εργοδοτών.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ
Να αποδεχθούμε «μέτρα» και «δεσμά» που μας επιβάλλουν οι «αγορές», η ΕΕ, το Δ.Ν.Τ και όλοι αυτοί που ασκούν εκβιαστική και κερδοσκοπική πολιτική σε βάρος της χώρας, εν’ ονόματι του χρέους και των δανειακών αναγκών της.
Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση που δημιούργησαν οι τραπεζίτες και οι χρηματιστές «τζογαδόροι» των οικονομιών και των λαών.
Την κρίση να πληρώσουν οι Έχοντες και Κατέχοντες και οι Υπεύθυνοι!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
ανάπτυξη, δουλειές, ικανοποιητικές ΣΣΕ,
πραγματικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ & ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
για να διευρύνουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα,
όπως μας αξίζει!
Για την περιοχή μας απαιτούμε :
πλήρη σταθερή εργασία. Απαγόρευση των απολύσεων. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης,
να μην υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , ενόψει της Διοικητικής Μεταρρύθμισης «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»,
αποπληρωμή των οφειλομένων αποδοχών των ξενοδοχοϋπαλλήλων και προστασία των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων,
άμεση πληρωμή των εργαζομένων στις προνοιακές δομές. Να απεμπλακούν αυτά τα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να μετατραπούν σε υπηρεσίες των δήμων, να χρηματοδοτούνται από κρατικούς πόρους και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι,
μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας των οικοδόμων,
άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στην ΚΑΪΡ, (πχ για το χρονικό διάστημα που άσκησαν το νόμιμο δικαίωμα επίσχεσης εργασίας),
άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους του Δήμου Πεταλούδων
ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, δημιουργία κρατικού σώματος ιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας,
άμεση λύση στο κτιριακό πρόβλημα του ΙΚΑ,
στελέχωση του Γ. Νοσοκομείου με το απαραίτητο διοικητικό και υγειονομικό προσωπικό.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δώστε με την καθολική σας συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη, την απάντηση που πρέπει, για να γίνουν οι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες και τα αιτήματά τους οι καταλύτες και οι ρυθμιστές των εξελίξεων.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΡ,
Στεφάνου Καζούλη 30, στις 10.00 πμ.