Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Για το συκοφαντικό δημοσίευμα στην εκπαιδευτική πύλη alfavita

 

Εκ μέρους της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου, γνωστοποιούμε στους φίλους και τα μέλη μας τα εξής:

Στις 28 Αυγούστου 2010, η γνωστή εκπαιδευτική πύλη alfavita.gr δημοσίευσε επιστολή κάποιου Νίκου Λαγού, μαθηματικού, υπό τον τίτλο: “Το γαϊτανάκι του ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου”. Στην επιστολή αυτή, ο συντάκτης της κατηγορούσε το ΠΥΣΔΕ Δωδεκανήσου με ασύστατες κατηγορίες για τις πρόσφατες τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών στα λειτουργικά κενά του νομού, επιρρίπτοντας ευθύνες στην παράταξή μας και τον αιρετό μας προσωπικά για ελλιπή αντιπολίτευση.

Αμέσως η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου απάντησε στην αήθη επίθεση που δέχτηκε ενημερώνοντας τη συντακτική επιτροπή της alfavita για τα παρακάτω:

  1. Εκπαιδευτικός με το όνομα Νίκος Λαγός, ΠΕ03 ΔΕΝ υπάρχει. Άρα πρόκειται για ψευδώνυμη επιστολή αφανούς επιστολέα, με ολοφάνερα όμως κίνητρα.
  2. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δωδεκανήσου αποτελεί πρότυπο μαχητικότητας και στήριξης των συναδέλφων και δεν μπορεί να επιτρέψει να συκοφαντείται άδικα. Ως εκ τούτου, παρακαλέσαμε να μας ενημερώσουν για την ταυτότητα του αποστολέα (email, ip).
  3. Η παράταξή μας διαθέτει ένα πολύ δυναμικό ιστολόγιο που ασκεί ισχυρότατη αντιπολίτευση στην κυβερνητική πολιτική, το http://12dake.blogspot.com με πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα. Ουδέποτε δημοσιεύσαμε συκοφαντική ανώνυμη επιστολή κατά συναδέλφων και ιδιαίτερα κατά συνδικαλιστών, οπότε και δεν πρόκειται να ανεχτούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Απάντηση δεν λάβαμε από την alfavita.gr, ωστόσο διαπιστώσαμε ότι εντός 24ώρου  η συντακτική επιτροπή προέβη σε αφαίρεση του ψευδώνυμου, συκοφαντικού κειμένου από τα αρχεία του ιστοτόπου.

Από το περιεχόμενο της συκοφαντικής προς την παράταξή μας επιστολής είναι προφανής ο αποστολέας αλλά και οι φίλοι του. Να είναι βέβαιοι ότι η ΔΑΚΕ Δωδεκανήσου θα πράξει τα δέοντα.

Κώστας Πράπας, πρόεδρος Δ.Σ.