Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αρχίζουν οι συνεδριάσεις της Βουλής των εφήβων

Για 15η χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Ελλήνων το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Βουλή των Εφήβων", που φέτος θα διεξαχθεί από αύριο Παρασκευή ως την ερχόμενη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου, με σταθερό στόχο τη μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και την καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι το ενδιαφέρον για τα κοινά, αλλά και η συμβολή του καθενός στη διαμόρφωσή τους, ο υπεύθυνος και τεκμηριωμένος διάλογος, η συνεργασία, η αλληλοκατανόηση.

Κατά το σχολικό έτος 2009-2010 εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και συμμετείχαν στην προκαταρκτική διαδικασία 11.134 μαθητές από τη Β΄ τάξη όλων των τύπων Λυκείου της χώρας (ενιαία, ημερήσια, εσπερινά, δημόσια, ιδιωτικά, ειδικά), Τ.Ε.Ε./ΕΠΑΛ Α΄ Κύκλου του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και του Ο.Α.Ε.Δ., καθώς και των αντίστοιχων Λυκείων και Τεχνικών Σχολών της Κύπρου και ελληνικών σχολείων του εξωτερικού.

Στο σύνολο των 300 εφήβων βουλευτών που επελέγησαν, οι 260 είναι από την Ελλάδα, οι 20 από την Κύπρο και οι 20 από την ομογένεια.

Οι έφηβοι βουλευτές θα έλθουν στην Αθήνα αύριο, ενώ το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσουν σε Επιτροπές αντίστοιχες θεματικά των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων και θα συμμετάσχουν σε προγραμματισμένες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Τέλος, τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, θα συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής των Εφήβων.