Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από εκπαιδευτικούς

 

Τις 11.000 φτάνουν φέτος οι αιτήσεις συνταξιοδότησης από εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, αριθμός διπλάσιος από τον περσινό.
Όπως τόνισε η κ. Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας την Τετάρτη στον Σκάι, έχουν υποβάλει αίτηση για συνταξιοδότηση 3.856 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ ο αριθμός των αιτήσεων από τη Δευτεροβάθμια αναμένεται να φτάσει τις 6.500.
Σύμφωνα με την υφυπουργό, τα κενά που θα προκύψουν θα καλυφθούν «με τη δραστική περικοπή των αποσπάσεων, την ουσιαστική αποτύπωση των κενών, τη δυνατότητα μετακινήσεων εκεί όπου έχουμε υπεραριθμίες και με την τοποθέτηση είτε με τους διορισμούς είτε με τις αναπληρώσεις».
Για τις αποσπάσεις είπε ότι έχει ξεκινήσει η δραστική περικοπή τους και ότι σχεδόν 5.000 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στις τάξεις.
Επίσης, πρόσθεσε ότι από φέτος οι περιφερειακοί διευθυντές της χώρας θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μετακινήσεις εκπαιδευτικών από ένα σχολείο σε ένα άλλο στον ίδιο νομό ή σε διπλανό νομό, στην περίπτωση που υπάρχουν κενά.
Σχετικά με την περικοπή της διδακτέας ύλης ανέφερε ότι πρόκειται για ύλη που είτε ήταν περισσή και άχρηστη, είτε ήταν επαναλαμβανόμενη από τάξη σε τάξη ή ήταν εξαιρετικά δυσνόητη για το επίπεδο των παιδιών. Η μείωση ύλης αφορά την Ε’ και την Στ’ δημοτικού στην Πρωτοβάθμια, όλο το Γυμνάσιο και τις δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου στη Δευτεροβάθμια

πηγή: ΤΑ ΝΕΑ